Вчені пояснили причину неприємного запаху після поїдання часнику

20 червня 2014, 06:46
Чищення зубів і м'ятний запах не освіжають дихання

Фото: priroda.inc.ru

Вчені з Американського хімічного товариства опублікували результати дослідження причин неприємного запаху після поїдання часнику.

Експерти пояснили стійкість часникового запаху хімічними сполуками, що містяться в продукті харчування, й зрозуміли, що науці поки невідомі методи боротьби з проблемою.

Реклама

Як з'ясували експерти, часник містить аліл метил дисульфід. Цю хімічну сполуку вони визнали особливо стійкою і складною для виведення. Потрапляючи в кров, вона довго циркулює по організму, надаючи диханню, а також всім рідинам та субстанціям, що виділяються тілом, специфічний неприємний запах.

На думку вчених, чищення зубів м'ятною пастою і вживання інших засобів, що освіжають дихання, може бути лише тимчасовим заходом, який не здатний ліквідувати причину часникового аромату. Через який час аліл метил дисульфід повністю виводиться організмом, у дослідженні не уточнюється.

Часник давно є об'єктом інтересу не тільки хіміків, а й медиків. Під час різних досліджень були встановлені протипухлинні властивості продукту. Він також вважається надзвичайно корисним для серцево-судинної системи, має ранозаживляючі, протимікробні, протиглистові й антитоксичні властивості. Серед цінних для здоров'я компонентів часнику медики відмічають вітаміни В, С і Е, а також такі елементи як калій, кальцій, натрій і магній.