Сніданок виявився на 16% корисніше
Як виявилося, слідувати дієті простіше вранці , складніше днем і вже зовсім важко ввечері. Вчені встановили, що наші сніданки на 16 % більш корисні для здоров'я, ніж обіди, передає LadyHealth.
Британська компанія Massive Health вирішила простежити , наскільки ретельно слідують принципам здорового харчування люди протягом всього одного дня . Спостереження тривали протягом п'яти місяців , протягом яких добровольці регулярно відправляли експертам знімки своїх страв . Вони привели до несподіваних результатів. Виявляється, корисність їжі скорочується з кожною годиною протягом доби на 1,7%.
Тобто вранці ми з'їдаємо цілком навіть здорові сніданки з цільнозернових хлібців , овочевих салатиків або геркулесової кашки . Перекушуємо вже менш здоровим батончиком шоколадки, а на обід з'їдаємо щось вже зовсім некорисне , наприклад, макарони зі свинячими котлетами . Вечеря і зовсім може являти собою каву з цукром і вафлями або пончиками .
З чим же пов'язана така добова нестійкість ? На думку вчених, у всьому винен гормон голоду грелін , який починає швидко накопичуватися в організмі, коли ми їмо занадто мало, пропускаємо прийоми їжі або навантажуємо себе спортом, при цьому утримуючись від їжі.
" Грелін виводить ваш голод з-під контролю , – говорить сертифікований дієтолог Мануель Віллакорта . – І ви хапаєте ввечері будь-яку їжу , до якої можете дотягнутися. Опиратися цьому гормону дуже важко, і люди забувають про здорове харчування " .
Але хороша новина полягає в тому, що грелін досить легко " не випускати на свободу". Для цього харчування має бути правильним і збалансованим. Слідкуйте за тим, щоб в продуктах була достатня кількість білків. Приміром, для сніданку ідеально підходять яйця, грецький йогурт і сільський сир – багаті джерела білків.