Вчені виявили взаємозв'язок між хлібом і ранньою смертю

9 червня 2016, 03:31
Людина отримує чимало користі від щоденного вживання хлібобулочних виробів

Вчені виявили взаємозв'язок між хлібом і ранньою смертю. Фото: finance.bigmir.net

Австралійські вчені знайшли певний взаємозв'язок між регулярним вживанням хліба і можливістю ранньої смерті. Для цього вони провели експеримент, який тривав близько 10 років, передають "Новости Ю".

Спочатку, дослідники вирішили дізнатися про те, яким чином вживання хліба впливає на організм людини в цілому, на набір ваги, на стан здоров'я і не тільки. Для цього півтори тисячі респондентів щодня заповнювали анкети, в яких вказували, як багато хліба і якого саме сорту вони з'їли протягом дня.

Реклама

Вчені робили проміжні звіти про користь і негативний вплив хліба на організм людини.

Після завершення експерименту науковці одноголосно відзначили, що людина отримує чимало користі від щоденного вживання хліба. Вони зробили акцент на тому, що найкориснішим є житній і чорний хліб.

Якщо людина відмовлялася від хліба тільки для того, щоб схуднути, то її організму катастрофічно не вистачало тих чи інших корисних елементів, що часто призводило до певних хвороб і передчасної смерті.