Вчені виявили причину переїдання

6 червня 2017, 01:43
У невгамовному апетиті винен цукор та інші швидкі вуглеводи, вважають дослідники

Швидкі вуглеводи провокують переїдання. Фото: pixabay.com

Вчені встановили справжню причину переїдання. Професор Роберт Ластіг з Каліфорнійського університету вважає, що в невгамовному апетиті людей винен цукор та інші швидкі вуглеводи – кондитерські вироби, солодкі фрукти і напої, пише likar.info

Ендокринолог прийшов до висновку, що надлишок так званих швидких вуглеводів знижує чутливість організму до гормону насичення лептину. Його сигнали перестають доходити до мозку. Цей процес прогресуючий, тому людство незабаром не зможе контролювати свій апетит, прогнозує Ластіг. Щоб цього не сталося, він рекомендує людям відмовитися від цукру і простих вуглеводів.

Реклама

Цукор – найнебезпечніший швидкий вуглевод. Недарма дослідження цього продукту успішно фінансуються і підтримуються світовою спільнотою.

Один з численних експериментів з цукром вирішив провести австралійський режисер і актор Деймон Гамо. Його історія про те, як суспільство споживання і мода на "здорове харчування" насправді призводять нас до ожиріння. Гамо знімає себе на камеру день за днем, з того моменту, як він почав харчуватися виключно їжею з маркуванням "healthy" (корисно для здоров'я) після кількох років захоплення алкоголем, куріння і шкідливого вуглеводного раціону.

Як проходив і чим закінчився експеримент Гамо, дивіться у фільмі "ЦУКОР", 2014 року, 2017.

Реклама