Вчені виявили небезпечну властивість пива

19 січня 2018, 02:51
Фахівці вивчили близько 13000 молекул з харчових продуктів

Пиво може бути корисним. Фото: pixabay

Співробітники Оксфордського університету проаналізували дані 13342 осіб у віці від 40 до 72 років. Фахівці дізналися, скільки алкоголю вживали добровольці. Також дослідники оцінювали час реакції учасників за допомогою комп'ютерного тесту.

Дослідження показало: через вживання більше однієї третини пінти пива в день (більше 10 грамів алкоголю) час реакції добровольців збільшувався. Старіння посилювало негативні наслідки. До речі, до цього дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга з'ясували, чому деяким людям складно зупинитися, коли вони п'ють пиво.

Реклама

Фахівці вивчили близько 13000 молекул з харчових продуктів. Вчені хотіли знайти з'єднання, здатні активувати дофамінові рецептори так само, як дофамін. Найперспективнішими в цьому плані виявилися 17 з'єднань з 13000. Найбільше дослідників зацікавив Горденін – компонент пива.

Горденін активував дофамінові рецептори не так, як дофамін, а через G-білки. Швидше за все, це призводить до більш тривалого впливу на центр винагороди головного мозку. Вчені прийшли до висновку, що Горденін викликає так званий гедонічний голод – бажання їсти або пити для задоволення.