Фото: mademan.com
Йдеться про хміль, який надає алкогольному напою характерний гіркуватий смак. Він чинить благотворний вплив на організм, завдяки своїй здатності зупиняти ріст бактерій і розвиток хвороб, пише "Ортодокс".
У доповіді вчених наголошується, що в хмелі містяться корисні кислоти гумулон і лупулон, які можуть послужити основою нових препаратів. Гумулон відносять до категорії альфа-кислот, що володіють антираковими і антизапальними властивостями. Лупулон – це бета-кислоти, які надають рівнозначний біологічний ефект, який, правда, поки що не так добре вивчений.
В даний час дослідники з Університету Айдахо працюють над отриманням даних сполук, а також шукають спосіб їх синтезування в лабораторних умовах.
За словами доктора Крістофера Вейнента, після численних "проб і помилок" вчені вже дуже близькі до досягнення своєї мети. У найближчих планах – співпраця з біологами і медиками з метою розробки активних агентів, які можуть бути використані в фармацевтичних препаратах для лікування раку і запальних захворювань.