Вчені виявили неабиякий вплив кави на печінку

21 лютого 2016, 02:16
Кофеїн знижує ризик цирозу через алкоголь

Вчені довели здатність кави боротися з

Ризик захворіти на цироз печінки внаслідок вживання алкоголю зменшується , якщо збільшити свою щоденну норму спожитої кави . Про це йдеться в дослідженні , опублікованому журналом Alimentary Pharmacology and Therapeutics , повідомляє CNN.

Якщо випивати на дві чашки кави в день більше, тоді ризик розвитку патологій в печінці зменшується на 44%. Це підтверджують дев'ять досліджень, які розглядали зв'язок між спожитою кавою і захворюванням цирозом.

У дослідженнях взяли участь понад 430 тисяч осіб, а найдовше з дев'яти тривало близько 20 років. Вісім з дев'яти наукових робіт підтвердили користь двох додаткових чашок кави в день в боротьбі з цирозом.

"Якщо ви не вживаєте каву взагалі, то одна чашка в день знижує ризик цирозу печінки на 22%, а чотири – зменшать ризик на 65%. Однак має бути і граничний поріг споживання кави, коли вже немає користі", – сказав доктор Олівер Кеннеді , який брав участь в дослідженнях.

Однак, каже лікар, кава здатна боротися далеко не з усіма недоліками від зловживання алкоголем. Крім того, лікарі попереджають – надмірне споживання кави також шкідливе.