Вчені виявили головну небезпеку цукру

7 листопада 2016, 03:03
Кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%

Фото: pixabay.com

Надмірне вживання цукру істотно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли фахівці з Лундського університету (Швеція), повідомляє Medicalxpress з посиланням на видання British Journal of Nutrition.

У відповідному дослідженні, яке тривало близько 17 років, взяли участь понад 25 тисяч осіб, які не страждають від діабету і серцево-судинних захворювань.

Раціон кожного добровольця ретельно аналізувався. Також всі учасники експерименту періодично проходили медичні огляди.

Як з'ясувалося, у приблизно 5% добровольців, які отримували 15% добової кількості калорій з цукру, на третину був підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда.

При цьому фахівці враховували такі ризики як вживання алкоголю, куріння, фізичні навантаження.

На думку шведських вчених, кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%.

Раніше вчені з'ясували
, що надлишок цукру вбиває мозок.