Вчені назвали шкідливі для сніданку продукти

4 жовтня 2017, 02:01
Фахівці порадили не вживати на сніданок готові магазинні йогурти, особливо знежирені і доповнені всякими починаючи для смаку

Фото: spletnik.ru

Слідом за опублікованими вченими з Університету Ньюкасла списком корисних для сніданку продуктів харчування, експерти розповіли, які п'ять продуктів протипоказані до вживання в перший за день прийом їжі, передає "Ортодокс".

Зокрема, на сніданок вченими рекомендовано не їсти солодку випічку. Всілякі рогалики, пундики та круасани, будучи джерелами великої кількості швидких вуглеводів, спровокують різке підвищення рівня цукру в крові і сплеск енергії, який швидко спаде в процесі засвоєння цукру організмом. Через збільшення вироблення інсуліну в даних обставинах, так само швидко відчується голод. Випічка не дасть протриматися до обіду без додаткових з'їдених калорій – їй варто надати перевагу цільнозерновий хліб в поєднанні з сиром, яйцем або рибою.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Також фахівці порадили не вживати на сніданок готові магазинні йогурти, особливо знежирені і доповнені всякими починаючи для смаку. На їхню думку, білка в таких йогуртах мало, але зате у великій кількості присутні штучні інгредієнти.

Мюслі виявилися зарахованими до списку не корисних для сніданку продуктів за те, що не містять достатньої кількості білка, але при цьому насичені цукром і швидкими вуглеводами. Фастфуд, що представляє собою смажену і жирну їжу, особливо шкідливу для дитячому організму, відзначили експерти.

Реклама

Крім цього, невідповідними для сніданку медики назвали готові каші, що вимагають запарювання окропом і крупи з високим вмістом вуглеводів на зразок манної. Вживання цих продуктів швидко поверне людині відчуття голоду – найкраще на сніданок їсти каші з грубих натуральних круп, в яких багато клітковини.

Раніше вчені розповіли, чому шкідливо спати більше 8 годин.