Вчені назвали спецію, яка знищує рак на генному рівні

18 січня 2017, 02:55
Як зазначається, пайперлонгумін проявляє активність проти раку простати, грудей, легенів, кишечника, лімфоми, лейкемії, пухлин мозку

Піппалі. Фото: econet.ru

Не секрет, що багато спеції і трави мають протиракові властивості. Згідно з останніми дослідженнями, індійський гострий довгий перець (Піппалі) відноситься до таких продуктів, пише Zee News, передає "Ортодокс".

В даному типі перцю є речовина (пайперлонгумін), здатна зупинити в тілі вироблення особливого ензиму. Даний ензим зазвичай у великих кількостях знаходять у пухлинах.

Реклама

Пайперлонгумін проявляє активність проти раку простати, грудей, легенів, кишечника, лімфоми, лейкемії, пухлин мозку. За допомогою рентгенівської кристалографії вчені змогли створити молекулярні структури, які показали, як ця хімічна речовина трансформувалася після потрапляння в тіло.

Виявилося, вона перетворювалася в активний агент, що пригнічує діяльність гена GSTP1. Цей ген пов'язаний з виробництвом ензиму, який можна знайти у великих кількостях в пухлинах.

За словами вчених, так завдяки досягненням сучасної медицини вдалося виявити дивовижні властивості популярного в індійській кулінарії перцю.