Вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак

1 січня 2018, 11:05
Ця популярна страва підвищує ризик онкології на 21%

Хот-дог викликає рак. Фото: pixabay.com

Американські дієтологи стверджують, що популярний бутерброд їхньої категорії "фаст фуду" хот-дог викликає рак.

Як правило, при виробництві хот-догів використовують свинину, яловичину і куряче м'ясо. Але крім цього, весь процес також включає додавання інших інгредієнтів. У фарш може йти шкіра, жир, ніжки і кігті, а також численні добавки, такі як сіль, кукурудзяний сироп, глутамат натрію, призначених для посилення смаку, говорять дослідники.

Реклама

Найнебезпечнішим є процес створення мононатрієвих глутаматних і кармінових ароматів, які створюються зі шкаралупи дрібних жуків, варених в аміаку і карбонаті натрію.
Більш того, дослідження, проведене в Гавайському університеті, показало, що оброблене м'ясо підвищує шанси на розвиток раку підшлункової залози на 67%.

У це м'ясо входять добавки, такі як нітрити та нітрати, які є надзвичайно небезпечними інгредієнтами, що підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози, раку кишечника, раку сечового міхура і раку шлунка.

За даними Американського інституту досліджень раку, тільки один хот-дог може підвищити ризик колоректального раку на 21%.

Реклама

Нагадаємо, названо найнебезпечнішу їжу, що викликає рак. Крім цього, визначено найнебезпечніші фрукти і ягоди: вони викликають рак, ожиріння і безплідність.