Вчені назвали найкорисніші види сиру

29 вересня 2017, 13:32
Звичний нам твердий сир краще замінити на м'який без збільшення порції

Сир корисний. Фото: flickr.com

Сир – це дуже корисний, смачний і дієтичний продукт. Але яким би "фермерським" він не був, сир містить насичений жир, який, як відомо, збільшує рівень ліпопротеїнів низької щільності, більше знайомих нам як "поганий" холестерин. Безумовно, зміни показників тут в рази менше, ніж у випадку з картоплею фрі або чіпсами, але, тим не менш, цей фактор не можна не враховувати, повідомляє vesti.ru

Вчені говорять, що м'які сири традиційно менш калорійні, ніж тверді. У 30 грамах рікотти, наприклад, міститься близько 50 калорій, в 30 грамах сиру фета – 75 калорій, а в 30 грамах моцарели – 85 калорій. Але та ж кількість швейцарського сиру містить вже 108 калорій, а в 30 грамах Чеддера можна виявити всі 114 калорій. Для розуміння: ту ж калорійність (трохи більше 100) має тарілка квасоляного супу, яка, очевидно, забезпечить вам більш серйозне і довгограюче відчуття насичення.

Реклама

"Сир містить низку важливих поживних речовин, включаючи кальцій і білок, вітамін В12 і цинк. Однак калорії можуть накопичуватися швидше, ніж ви очікуєте, якщо ви забудете про помірність", – Келлі Прітчетт з американської Академії харчування та дієтології.

"Вживання в їжу м'яких і творожних сирів може бути корисним не тільки для здоров'я, але і для зниження або підтримання поточної ваги", – додає Келлі Прітчетт.

Експерт рекомендує замінити звичний твердий сир в раціоні на м'який без збільшення порції, щоб побачити результат, а також використовувати в якості підсилювача смаку (наприклад, додаючи в салати), щоб додатково знизити рівень солі в раціоні.