Вчені назвали продукти харчування, які можуть підвищити інтелект

18 вересня 2017, 05:49
Проводилися дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту

Фото: spletnik.ru

Продукти, багаті на мононенасичені жирні кислоти, на зразок оливкового масла, горіхів, авокадо, підвищують інтелект, передає "Ортодокс".

Дослідження показали: інтелект був пов'язаний з дорсальною системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ.

Реклама

Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. І мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дані кислоти виявилися в тісній зв'язці з дорсальною системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.

Реклама

Дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту показали: люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот в крові мали більш впорядковану структуру в дорсальній системі уваги. Значить, мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності, заявляє Барбі.

Раніше повідомлялося, що вчені дізналися, які чоловіки роблять жінок щасливими.