Вчені назвали продукти, які захистять від інсульту

10 лютого 2017, 02:58
Китайські вчені провели ряд досліджень, а в їхньому експерименті взяло участь близько мільйона охочих

Фото: kapital-rus.ru

Група вчених з Китаю розробила спеціальний список продуктів, який може захистити організм людини від виникнення цукрового діабету другого типу, інсульту та ішемічної хвороби серця. Примітно, що всі продукти зі списку багаті магнієм, пише "Ортодокс".

Китайські вчені провели ряд досліджень, а в їхньому експерименті взяло участь близько мільйона охочих. В результаті фахівці прийшли до висновку, що люди, які вживали продукти з багатим вмістом магнію на 26 відсотків менше схильні до захворювання на цукровий діабет другого типу, ніж люди які не отримували магній. Більш того, вони на 12 відсотків менше схильні до ризику отримати інсульт і на 10 відсотків рідше стикаються з ішемічною хворобою серця.

Реклама

Фахівці вважають, що якщо людині вживати в їжу приблизно на 0,1 грама магнію більше, то вони на сім відсотків знижують ймовірність виникнення інсульту. До того ж, ризик захворювання на цукровий діабет у них знижується на 19 відсотків. Медики стверджують, що денна доза магнію для дорослої людини повинна складати від 0,5 до 0,75 грама. Продукти, які багаті магнієм, це горіхи, червона риба, бобові, цільні злаки, морська капуста, кукурудза, овочі, а також спеції.