Вчені назвали продукт, який допоможе запобігти інсульту

23 лютого 2017, 02:56
В Мічиганському університеті провели дослідження для з'ясування продуктів харчування, здатних запобігти інсульту

У магазинах України дешевшають яйця. Фото: Pixabay

Вчені з США після проведення експериментів, заявили, що яйця здатні запобігти інсульту. Все завдяки вмісту в них великої кількості амінокислот, пише "Ортодокс".

В Мічиганському університеті провели дослідження для з'ясування продуктів харчування, здатних запобігти інсульту.

Реклама

Найдоступнішою їжею для профілактики хвороби виявилися курячі яйця. Учасникам експерименту потрібно було з'їдати не менше одного яйця в день.

Незабаром фахівці помітили задовільні зміни здоров'я учасників. Завдяки дослідженням вчені встановили, що з'їдання одного яйця в день знижує ризик інсульту на 12%.

Такий ефект від продукту досягається завдяки наявності в ньому великої кількості антиоксидантних речовин. Вони, в свою чергу, знижують процес окислення організму.

Реклама

Завдяки їм знижується кисневий тиск у клітинах і запобігаються запальні процеси, пов'язані з ішемічними хворобами і порушенням кровообігу в мозку.