Вчені назвали продукт, який може знизити ризик розвитку діабету

12 жовтня 2015, 06:17
На думку дослідників, регулярним вживанням яєць може зменшити ризик поява такої недуги

Фото zdrave.log.bg

Скандинавські дослідники з'ясували, що для профілактики діабету другого типу слід споживати яйця не рідше, ніж через день. Це допоможе знизити ризик розвитку цієї недуги на третину.

Крім того, аналогічними перевагами для здоров'я володіють молочні продукти з високим вмістом жиру, такі як сир.

Реклама

Учені протягом 20 років спостерігали 2300 чоловіків у віці 42-60 років, відстежуючи їх раціон, спосіб життя і стан здоров'я. За цей період діабет вразив 430 чоловіків. Проаналізувавши їх харчові звички, дослідники відзначили, що ці люди рідко вживали яйця – не більше одного на тиждень. У тих же, хто споживав близько чотирьох яєць на тиждень, ризик розвитку діабету другого типу знижувався на 37%.

Слід також зазначити, що навіть коли фахівці враховували інші чинники, пов'язані з дієтою і способом життя, зв'язок між споживанням яєць і розвитком діабету все одно зберігався.

Дослідники вважають, що секрет у високому вмісті в яйцях поживних речовин, які допомагають зменшити запальні процеси в організмі, а також сприяють засвоєнню глюкози. Результати обох робіт опубліковані в Американському журналі клінічного харчування, пише allwomen.net.ua.