Вчені назвали овочі, які допомагають шкірі не старіти

23 липня 2015, 05:29
Морква і гарбуз захистять від шкідливого впливу ультрафіолету

Фото znaharka.com.ua

Морква і гарбуз з рослинною олією, горіхами або насінням, тобто вітаміном Е, знижують чутливість шкіри до сонячних променів, перешкоджаючи ранньому старінню і захищаючи від новоутворень, пише "Країна Здоров’я".

Якщо до вітамінів А і Е додати селен, буде привід згадати про роботу китайських вчених. Вони прийшли до висновку, що така комбінація підвищує шанси на виживання при небезпечних діагнозах. Ще одне корисне для шкіри поєднання – коензим Q10 (а це переважно м'ясо, птиця та риба) з вітаміном Е. Воно також знешкоджує ультрафіолет. Ці дані наводить у своїй книзі професор Лестер Паркер, директор лабораторії "Паркер" при Каліфорнійському університеті, Берклі.

Реклама

Компоненти сої дуже ефективні при надмірній вазі, діабеті, серцево-судинних захворюваннях. А її поєднання із зеленим чаєм і капсацином з гострого перцю пригнічує процеси, що ведуть до набору зайвих кілограмів. Ця трійця може бути підмогою для всіх, хто націлений на стрункість. Поєднання сої і зеленого чаю прискорює спалювання жиру в області черевної порожнини. За даними Plant Food for Human Nutrition, зелений чай і вітамін Е активніше сприяють схудненню, ніж кожен з них окремо.