Вчені назвали овоч, який продовжує життя

5 грудня 2017, 09:06
Щоб зміцнити здоров'я, його потрібно вживати мінімум три рази на тиждень

Буряк корисний при анемії. Фото: pixabay.com

Вчені з Великобританії провели ряд досліджень складу та властивостей звичного всім буряка. За їх результатами були зроблені висновки, що регулярне вживання цього овоча значно покращує здоров'я.

Додавання в раціон буряка – відмінна профілактика захворювань серцево-судинної системи. Це пояснюється високим вмістом в коренеплоді натрію. Страви з буряка покращують стан і роботу кровоносних судин. При цьому система кровотворення стає більш стійкою до впливу будь-яких негативних факторів. Також зменшується ризик затвердіння судинних тканин.

Реклама

Буряк корисний і для нервової системи, зокрема для нормалізації психічного стану людини. Крім того, відомо, що регулярне вживання цього продукту покращує пам'ять у хворих на атеросклероз.

Йод, що міститься в буряку, робить його корисним для щитовидної залози. А хороший стан ендокринної системи покращує роботу всіх органів людини.

Медичні фахівці рекомендують вводити сирий або варений буряк в харчування не рідше 1 разу на два дні. Можна готувати з нього салати або додавати в перші страви. Також корисний сік цього коренеплоду, його слід вживати по 100 мл кілька разів на день.