Вчені назвали напої, які провокують депресію

26 липня 2014, 06:00
До поганого настрою більше схильні любителі соків і води з підсолоджувачами

Спеціалісти провели багаторічне дослідження, результати якого були опубліковані цього року. Група добровольців брала участь в експерименті, починаючи з 1996 року, регулярно звітуючи про свій спосіб життя, дієту та вживані напої. З 2000 року вчені стали реєструвати випадки депресії учасників.

Після підбиття підсумків і глобального аналізу даних дослідники зробили висновок – фруктові соки і напої, до складу яких вони входять, з урахуванням підсолоджувачів, ароматизаторів і барвників, підвищують ризик розвитку депресії на 30-38%, порівняно з людьми, які подібні напої не вживали або пили зрідка. Причому, ті учасники, які воліли напої в алюмінієвих банках, виявилися схильні до недуги ще більше. Більше схильними до депресії виявилися люди, які вживали дієтичні напої.

Реклама

Вживання чаю збільшувало ризик депресій у разі, якщо в нього додавали штучні підсолоджувачі, тоді як додавання цукру або меду подібного ефекту не викликало.

Так само дослідження показало, що вживання кави знижує можливість розвитку депресії приблизно на 9%, відносно групи людей, яка не вживає каву.

Джерело: tvoymalysh.com.ua