Вчені назвали фрукти, здатні врятувати від інсульту

6 жовтня 2017, 10:00
Щоденне вживання фруктів з білою м'якоттю може знизити ризик інсульту

Фрукти з білою м'якоттю зміцнюють с

Дослідження , проведене в Нідерландах , показало , що вживання білих соковитих фруктів може істотно зменшитиризик розвитку інсульту.Голландські вчені вперше виявили закономірність між різними кольорами продуктів і їх впливом на ймовірність інсультів .
У тих , хто щодня в достатній кількості вживає плоди з білою м'якоттю , ризик розвитку інсульту знижений на 52 % , в порівнянні з тими , хто майже їх не їсть , повідомляє сайт Likar.info. При 
цьому встановлено , що зелені , жовті , помаранчеві , червоні , фіолетові фрукти не пов'язані з ризиком зниження інсульту , хоча захищають від інших проблем зі здоров'ям . Однак , це не всі переваги цих плодів для здоров'я . Давайте більш детально розглянемо корисні властивості яблук, груш і дині.

Яблука

Численні дослідження показали , що вони ефективно знижують рівень поганого холестерину , одночасно допомагаючи вивести надлишковий холестерин з вен і артерій , запобігаючи серцево – судинним захворюванням . Крім того , всього одне яблуко в день забезпечує організм необхідною кількістю антиоксидантів , які допомагають зменшити окислення жирів , зберігаючи кровоносні судини здоровими . Корисна навіть яблучна шкірка , яка містить флаваноіди , що зменшують запалення кровоносних судин .

Реклама

Груші

Груші – відмінне джерело водорозчинних волокон . Вони містять вітаміни А , В1 , В2 , С , Е , фолієву кислоту і ніацин . Крім того , груші багаті такими мінералами , як мідь , фосфор і калій .

У деяких сортах груші міститься більше заліза , ніж в інших . Визначити це можна , розрізавши грушу . Якщо вона не стає коричневою , це означає , що заліза в ній мало .

Груша вважається гіпоалергенним фруктом з високим вмістом клітковини . Сік груші корисний навіть для немовлят .

Диня

Реклама
Диня має різні лікувальні властивості . У ній міститься комплекс вітамінів C і B , а також мінерали , наприклад , мідь і кремній . Диня насичена високомінералізованою дистильованою водою , яка має здатність глибоко зволожувати , омолоджувати і очищати весь організм .

Вітамін С , виявлений в дині , регулює і підсилює виробництво і зростання колагену в організмі . Колаген грає життєво важливу роль у підтримці здоров'я і молодості шкіри , оскільки цей білок бере участь у відновленні тканин і кровоносних судин .

Нагадаємо, дієтологи розповіли, як визначити розмір порцій їжі.