Вчені назвали їжу, яка запобігає смерті

5 липня 2017, 04:48
Особливо корисно вживати горіхи сердечникам, за висновками медиків

Люди, які регулярно їли горіхи, демонстрували найбільш здорові звички. Фото: dietolog.pl.ua

Продукт харчування, що найефективніше запобігає настання ранньої смерті, було визначено вченими з Інституту раку імені Чарльза Дани і Сідні Фабера в Бостоні, США. Згідно з їхнім висновком, таким продуктом є горіхи, пише toneto.net.

"При щоденному вживанні горіхів ризик смерті людини зменшується. Особливо корисно вживати горіхи сердечникам", – таким вердиктом закінчилося дослідження, здійснене бостонскими медиками.

Реклама

Вченими було проаналізовано інформація про здоров'я більше 70 тис. жінок і 40 тис. чоловіків за 30-річний період. Дослідників цікавило, як відбивається на схильності людей до небезпечних захворювань і на їх тривалості життя щоденна дієта. З'ясувалося, що любителі горіхів відрізняються найбільш позитивними показниками роботи організму і самопочуття.

Як було встановлено вченими, люди, які регулярно їли горіхи, демонстрували найбільш здорові звички. Вони мали кращу фігуру, були більш прихильні до занять спортом, вживали більше фруктів і рідше курили в порівнянні з тими, хто був байдужий до горіхів.

В результаті підтвердилося, що учасники, які вживали горіхи щодня, мали на 20% знижений ризик постраждати через загрожують життю хвороб, а ризик ранньої смерті у них був зменшений майже на 30%.

Реклама

Окремо вчені підкреслили корисний ефект від вживання горіхів для людей з проблемами серця. У них присутність горіхів в раціоні знижували ймовірність померти на 29%, при цьому ризик смерті від раку у даній категорії пацієнтів знижувався на 11%.