Вчені назвали дивовижні властивості яєчної шкаралупи

5 червня 2016, 12:12
Оболонка яйця має цілющі властивості

Яєчна шкаралупа має цілющі властивості. Фото: архів

Яєчна шкаралупа в даний час проходить випробування в якості засобу для лікування хронічних ран , передає GoGetNews.

За словами європейських учених , мембрана на внутрішній поверхні шкаралупи має цілющі властивості , і дослідники вже розробили перев'язувальний матеріал на основі цього продукту . Попередні результати свідчать про те , що яєчна шкаралупа прискорює загоєння , забезпечуючи шкіру необхідними для відновлення білками .

Реклама

Хронічні рани , що загоюються більше 6 тижнів , перш за все , включають виразки стопи – часте ускладнення цукрового діабету в результаті поганого кровотоку – пролежні і виразки на ногах , викликані підвищеним артеріальним тиском у венах ніг .

Новий перев'язувальний матеріал , зроблений з переробленої яєчної шкаралупи , має досить низьку вартість і допомагає захистити рану від бактерій , прискорюючи її загоєння . Від 7 до 8 яєць використовуються для створення перев'язувального матеріалу стандартного розміру 10 см х 10 см , який подібний за структурою позаклітинного матриксу шкіри людини . Для того щоб використовувати яєчну шкаралупу в якості лікування , її стерилізують , відшаровують внутрішню оболонку , подрібнюють в порошок і поміщають на матеріал , який можна розташувати на рані .