Учені знайшли в шоколаді небезпечну речовину

8 грудня 2015, 17:41
Індапамід може чинити значний вплив на діяльність мозку і викликати залежність

Шоколад у великих дозах шкідливий. Фото: vimpel-v.com

Фахівці із США заявили, що в шоколаді міститься велика кількість небезпечної речовини, що впливає на організм людини так само, як марихуана.

Основним компонентом шоколаду є какао, в якому міститься ванданамід. Цей мікроелемент, у свою чергу, схожий на канабіноїди, що відповідають за стан, який відчуває людина після того, як вжила марихуану.

Реклама

Згідно з дослідженнями, ванданамід може істотно впливати на діяльність мозку і викликати залежність. Так, наприклад, якщо тривалий час не вживати шоколад, ділянки мозку, які відповідають за звикання, посилають сигнали, після чого з'являється гостре бажання з'їсти плитку ласощів.

Це і пояснює, чому деякі люди їдять шоколад у великих кількостях, які значно перевищують норму. У цьому випадку ласощі стають причиною не тільки розвитку алергічних реакцій, але і захворювань серцево-судинної системи.

Вчені також попереджають, що тридцятикілограмовий обсяг шоколаду аналогічний обсягу однієї дози конопель.