Вчені довели користь шампанського. Фото: соцмережі
Мікробіологи факультету проблем харчування та харчових досліджень Університету Редінга провели ряд експериментів, які доводять: помірне вживання шампанського зміцнює пам'ять.
Згідно з дослідженням, феноли, що містяться в шампанському, – це органічні сполуки, які активно взаємодіють з багатьма групами білків в корі головного мозку, і можуть бути втягнутими в процеси зберігання інформації.
Особливо велика роль цих фенолів у функціонуванні нашої просторової пам'яті (здатності орієнтуватися в просторі і запам'ятовувати розташування предметів, людей і фізичних стимулів). З віком білки відмирають, а їх активність знижується. Як з'ясували вчені, феноли здатні ефективно перешкоджати цим процесам.
Тобто, можна вважати, що регулярне помірне вживання шампанського може бути профілактикою, яка здатна запобігти розвитку вікових порушень пам'яті і когнітивних процесів.
Також вчені Університету Редінга довели, що вживання шампанського позитивно впливає на роботу серця і кровообіг, знижуючи ризик інфарктів і серцево-судинних захворювань.
При цьому вчені підкреслюють, що мова йде виключно про помірне вживання шампанського.