Вчені довели: червоне м'ясо не шкодить серцю

22 грудня 2016, 13:16
М'ясо багате корисними поживними речовинами і є хорошим джерелом білка і біодоступного заліза

Фото: pixabay.com

Американські вчені з Університету Пердью дійшли висновку, що помірне споживання червоного м'яса не впливає на короткострокові фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань, такі як тиск і рівень холестерину в крові.

Як зазначають фахівці, останні 20 років популярні рекомендації, що закликають їсти менше червоного м'яса, проте нове дослідження підтримує ідею, що подібні продукти цілком можуть бути частиною здорового раціону. Адже м'ясо багате корисними поживними речовинами і є хорошим джерелом білка і біодоступного заліза.

Реклама

Вчені проаналізували дані 24 клінічних дослідження і виявили, що споживання більше половини порції червоного м'яса на день (що еквівалентно споживанню 85-грамової порції м'яса тричі на тиждень) не позначається негативно на тиску і рівні холестерину і тригліцеридів.

В ході дослідження вчені враховували всі види червоного м'яса, переважно це були не піддані переробці яловичина і свинина, пише Newsmax.

Автори підкреслюють необхідність подальших досліджень, зазначаючи, що тиск і рівень холестерину – це не єдині чинники ризику розвитку серцево-судинних недуг.

Реклама

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що велика частка червоного м'яса в раціоні може стати причиною розвитку ниркової недостатності.