У жирної їжі знайшли вкрай небезпечну властивість

13 вересня 2017, 02:16
Пристрасть до жирних страв підвищує рівень глюкози в крові і знижує чутливість підшлункової залози до інсуліну

Дослідження, проведене у Великобританії, показало, що вживання жирних продуктів підвищує ризик цукрового діабету, – причому, навіть якщо їх не їдять тривалий час. Авторами даного відкриття стали вчені з Університету Лафборо, передає "Ортодокс".

Досить вживати жирну їжу всього добу, щоб виріс ризик діабету, заявили вивчали питання фахівці. За їх словами, пристрасть до жирних страв підвищує рівень глюкози в крові і знижує чутливість підшлункової залози до інсуліну – саме ці чинники, як відомо, провокують появу діабету 2-го типу.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дослідниками було проведено експеримент. Група здорових молодих людей протягом дня дотримувалася жирного раціону, після чого у добровольців фіксувалися всі зміни в показниках толерантності до глюкози. За добу учасниками були з'їдені ковбасні вироби, бекон, яєчня, сир, бургери з яловичиною, чизкейки.

Коли волонтери пройшли медогляд після свого жирного дня, з'ясувалося, що у них істотно виріс рівень глюкози в крові. Через підвищення глюкози організм інтенсивніше виробляє інсулін, в результаті до нього знижується чутливість.

Реклама

Вчені відзначили, що низька чутливість до інсуліну пов'язана з пошкодженням судин і серця, в також з розвитком ожиріння, гіпертонії і деяких видів раку.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли можливу причину того, чому паління викликає рак.