Сирна паска царська: як її приготувати

27 квітня 2019, 07:39
Традиційний великодній стіл не обходиться без цієї страви

Сирна паска царська

Великдень 2019 відзначають 28 квітня. На святковому столі в цей день неодмінно повинна бути сирна паска. У неї часто додають родзинки і цукати, ягоди, горіхи, мед або згущене молоко – все, що додасть пасці приємний аромат, солодкість і смак.

Сирна паска царська

Реклама

Інгредієнти:

  • Сир середньої жирності – 350-500 г
  • Жовтки – 2-3 шт.
  • Цукрова пудра (або цукровий пісок) – 200-250 г
  • Вершкове масло – 150-200 г
  • Ваніль
  • Збиті вершки – 150 г
  • Ізюм – 50 г
  • Цукати – 50 г
  • Мигдаль очищений – 50 г (за бажанням)

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Відокремте яєчні жовтки від білків. Розітріть їх з цукровою пудрою або піском. Доведіть до однорідності.
  2. Додайте вершкове масло кімнатної температури. Перемішайте до однорідності.
  3. Протріть сир через сито 1-2 рази. Перемішайте з жовтковою масою.
  4. Додайте родзинки, цукати і мигдаль (якщо використовуєте).
  5. Акуратно перемішайте збиті вершки.
  6. Далі залишилося перемістити масу в форму. Щоб паска не прилипала, застеліть її вологою марлею.
  7. Зверху поставте вантаж, а знизу піддон, куди буде стікати сироватка. Поставте паску в холодильник мінімум на 24 години, а краще – на 48. Не забудьте зливати сироватку з піддону у міру накопичення.
  8. Акуратно переверніть готову сирну паску на блюдо і прикрасьте на свій смак.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати сирну паску за рецептом Марти Стюарт. Ми також розповідали, як правильно варити яйця в цибулинні.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: