Як приготувати чай з обліпихи: три рецепти для осені

23 вересня 2019, 16:30
Обліпиховий чай підніме настрій холодного осіннього вечора

Чай з обліпихи. Фото: depositphotos.com

Обліпиха – дуже корисна ягода. Вона використовується для лікування артриту, подагри і шкірних висипань. Це прекрасне джерело вітамінів, антиоксидантів, амінокислот, жирних кислот і мінералів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск і знизити рівень холестерину в крові.

Дивіться відео, як вибрати якісний чай:

Реклама

До складу обліпихи входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді. Тому чай з ягід обліпихи не тільки радує своїм смаком, але і корисний при ГРЗ. Калорійність обліпихового чаю без підсолоджувачів – близько 23 ккал на 100 г.

Обліпиховий чай з апельсином

Реклама

Обліпиховий чай

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 л води
  • 1 стакан ягід обліпихи
  • 1 апельсин
  • 50 г цукру
  • паличка кориці

Рецепт приготування:

  • Обліпиху помити, одну чверть розім'яти до отримання кашки.
  • Вичавити сік з апельсина, а цедру натерти на тертці.
  • У чайник для заварювання або френч-прес покласти обліпиху, налити сік апельсина, туди ж додати цедру, цукор і розламану паличку кориці. За бажанням закинути кілька часточок апельсина.
  • Залити окропом і дати настоятися протягом 15 хвилин.

Чай з обліпихою і медом

Для Раків, які обожнюють спокій, підійдуть затишні ягідні чаї

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г обліпихи
  • 1-2 ч. л. чорного чаю
  • 2 ст. л. меду або цукру
  • 500 мл води

Рецепт приготування:

  • Ягоди обліпихи добре промити, дві третини розім'яти ложкою в пюре.
  • У чайник покласти обліпихи пюре, що залишилися ягоди і заварку.
  • Залити все окропом, накрити тканинною серветкою і дати настоятися 10-15 хвилин.
  • Готовий чай розлити через ситечко, додавши мед за смаком. Можна готувати цей напій і без додавання чорного чаю.

Обліпиховий чай з корицею

Обліпиховий чай з корицею

Час приготування

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 г ягід обліпихи
  • 2 палички кориці
  • 500 мл окропу
  • 2 ч.л. меду

Рецепт приготування:

  1. Помити і перебрати ягоди обліпихи.
  2. Добре потовкти ягоди, скласти їх в чайник для заварювання разом з соком, що виділився.
  3. Додати палички кориці. Залити окропом і дати настоятися протягом 5 хвилин.
  4. Готовий напій процідити і подавати разом з медом (по 1 чайній ложці на порцію).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти обліпиху. Сайт "Сьогодні" також писав про корисні властивості осінніх ягід.