Чай з обліпихи. Фото: depositphotos.com
Обліпиха – дуже корисна ягода. Вона використовується для лікування артриту, подагри і шкірних висипань. Це прекрасне джерело вітамінів, антиоксидантів, амінокислот, жирних кислот і мінералів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск і знизити рівень холестерину в крові.
Дивіться відео, як вибрати якісний чай:
До складу обліпихи входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді. Тому чай з ягід обліпихи не тільки радує своїм смаком, але і корисний при ГРЗ. Калорійність обліпихового чаю без підсолоджувачів – близько 23 ккал на 100 г.
Обліпиховий чай з апельсином
Час приготування:
- 25 хвилин
Інгредієнти:
- 1 л води
- 1 стакан ягід обліпихи
- 1 апельсин
- 50 г цукру
- паличка кориці
Рецепт приготування:
- Обліпиху помити, одну чверть розім'яти до отримання кашки.
- Вичавити сік з апельсина, а цедру натерти на тертці.
- У чайник для заварювання або френч-прес покласти обліпиху, налити сік апельсина, туди ж додати цедру, цукор і розламану паличку кориці. За бажанням закинути кілька часточок апельсина.
- Залити окропом і дати настоятися протягом 15 хвилин.
Чай з обліпихою і медом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г обліпихи
- 1-2 ч. л. чорного чаю
- 2 ст. л. меду або цукру
- 500 мл води
Рецепт приготування:
- Ягоди обліпихи добре промити, дві третини розім'яти ложкою в пюре.
- У чайник покласти обліпихи пюре, що залишилися ягоди і заварку.
- Залити все окропом, накрити тканинною серветкою і дати настоятися 10-15 хвилин.
- Готовий чай розлити через ситечко, додавши мед за смаком. Можна готувати цей напій і без додавання чорного чаю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Обліпиховий чай з корицею
Час приготування
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 100 г ягід обліпихи
- 2 палички кориці
- 500 мл окропу
- 2 ч.л. меду
Рецепт приготування:
- Помити і перебрати ягоди обліпихи.
- Добре потовкти ягоди, скласти їх в чайник для заварювання разом з соком, що виділився.
- Додати палички кориці. Залити окропом і дати настоятися протягом 5 хвилин.
- Готовий напій процідити і подавати разом з медом (по 1 чайній ложці на порцію).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти обліпиху. Сайт "Сьогодні" також писав про корисні властивості осінніх ягід.