Три порції шоколаду на тиждень можуть уберегти від інсульту – вчені

3 серпня 2017, 09:25
Шоколад забезпечує додатковий захист від аритмії і інсультів

Шоколад корисний. Фото: pixabay.com

Вживання солодощів тричі на тиждень знижує ризик інсульту, як показало дослідження експертів з США. Гарвардські вчені з'ясували, що вживання невеликої кількості шоколаду зменшує небезпеку розвитку аритмії серця. Люди, які вживали ці ласощі кілька разів на тиждень, значно рідше стикалися з миготливою аритмією – поширеним станом, яке істотно збільшує ризик інсульту, повідомляє segodnya.ua.

Серед тих, хто вживав від двох до шести порцій солодкого на тиждень, ризик розвитку миготливої аритмії зменшувався на 20% в порівнянні з тими, хто їв солодке не частіше ніж один раз на місяць. До останнього часу була незначна кількість досліджень з приводу зв'язків між вживанням шоколаду і аритмією серця, від яких страждає понад 33 мільйонів осіб в різних країнах світу.

Реклама

Вважається, що флавоноли, які містяться в какао-бобах, забезпечують здорове функціонування кровоносних судин. Тепер вчені виявили істотний зв'язок між споживанням шоколаду і зниженням ризику аритмії серця. Цей зв'язок дозволяє припустити, що навіть невелика кількість шоколаду надає позитивний ефект для здоров'я серцево-судинної системи. Миготлива аритмія викликається нерегулярним і часто дуже швидким серцебиттям. Даний розлад зустрічається частіше у людей похилого віку, а у чоловіків частіше, ніж у жінок.

Миготлива аритмія викликає запаморочення, задишку і швидку втому. Іноді людина помічає симптоми миготливої аритмії, а іноді вона розвивається у нього без всяких видимих ознак. Крім інсульту миготлива аритмія також збільшує ризик розвитку серцевої недостатності, зниження когнітивної діяльності мозку, старечого недоумства і смерті.