Три осінніх продукти, які допоможуть зміцнити імунітет

7 листопада 2018, 11:00
Дієтолог Світлана Фус розповіла, на які овочі і фрукти варто налягати восени

Яблука, груші та сливи містять багато вітамінів. Фото: pixabay.com

Для нормальної діяльності імунної системи організму необхідні вітаміни і мікроелементи. Тому важливо включити до свого осіннього раціону овочі та фрукти, багаті на вітаміни-антиоксиданти А, С і Е, а також мікроелемент цинк. Вітаміни можна отримати зі свіжих фруктів, а цинк – з гарбузового насіння.

Дієтолог Світлана Фус назвала свій список продуктів, корисних для зміцнення імунітету:

Реклама

Сливи – це не просто джерело вітамінів і корисних речовин, це ще й дуже смачний десерт. У сливах містяться вітаміни – С, В, бета-каротин, харчові волокна і органічні кислоти.

Яблука – джерело заліза, йоду, калію, кальцію, вітамінів РР і С. Схожі властивості мають і груші.

Гарбуз – одне з найбагатших джерел бета-каротину. Цей жовто-рослинний пігмент в нашому організмі перетворюється на вітамін А, який необхідний для нормального росту кісток і зміцнення імунної системи. Їжте гарбуз регулярно і ви помітите поліпшення пам'яті і зору. А ще гарбуз благотворно впливає на нервову систему і якість сну.

Реклама

Нагадаємо, раніше Світлана Фус назвала формулу ідеального обіду.

Дивіться відео, як ефективно зміцнити імунітет: