Топ-7 продуктів, які пригнічують апетит

28 липня 2017, 03:00
Вживання авокадо, шпинату, йогурту і овочевого салату допоможуть швидше позбутися від зайвих кілограмів

Фото: pixabay.com

Перераховані продукти не будуть працювати самі по собі – без нормального режиму сну/неспання і регулярних фізичних навантажень. З іншого боку, вони дійсно допоможуть продовжити відчуття насичення, а значить, скоротять кількість споживаних за день калорій без особливих зусиль.

Натуральний йогурт

Реклама

Натуральні йогурти (ідеальний варіант – грецький йогурт) мають більш щільну текстуру, що перетворює їх на повноцінний перекус в будь-яку годину дня. Крім того, вони багаті білками, які дозволяють швидко і ефективно впоратися з голодом.

Авокадо

Авокадо – прекрасне джерело жирних кислот, які необхідні для здоров'я серця і судин. Але, на додаток до цього, олеїнова кислота (жирна кислота омега-9) в авокадо допомагає впоратися з голодом. Як показують дослідження Каліфорнійського університету (University of California), в організмах людей, які регулярно споживають продукти з олеїнової кислотою, рівень Оле етаноламіду (OEA) збільшується. Це з'єднання, в свою чергу, продовжує почуття ситості і зменшує загальне споживання калорій при наступних прийомах їжі.

Реклама

Перець чилі

Капсаїцин – рослинне з'єднання, яке можна виявити в гострому червоному перці, здатне тримати під контролем раціон.

Додавання червоного перцю до будь-якої їжі значно зменшується загальну кількість калорій і вуглеводів в раціоні.

Реклама

Перлова крупа

Незважаючи на те, що перловка багата вуглеводами, вона – ще один натуральний блокатор апетиту. Секрет в унікальному поєднанні харчових волокон, які роблять цю просту крупу справжньою суперзіркою дієтичного харчування.

Суп

Якщо люди їдять на обід суп, вони споживають на 20% менше калорій, ніж у разі, коли обходяться без гарячої і рідкої страви. Завдяки високому вмісту води, він має низьку енергетичну щільність, а це значить, що ви можете відчути той же насичення, що і у випадку з більш калорійними продуктами.

Овочевий салат

Споживання салату пов'язано з підвищеним рівнем ситості і зменшенням загальної кількості калорій. Одне дослідження показало, що якщо почати обід з низькокалорійного салату, то в цілому ви з'їсте менше, ніж якби вирішили відразу приступити до основної страви. Іншими словами, якщо у вашому розпорядженні тільки гарячий суп, а за вікном щось близько +25 – салат стане ідеальною альтернативою.

Салати сприяють насиченню, тому що овочі містять достатньо води і клітковини.

Шпинат

Шпинат є джерелом тилакоїдів, які, крім участі в фотосинтезі, можуть допомогти в скороченні кількості з'їдається за день їжі. Шведським вченим вдалося з'ясувати, що тилакоїди збільшують рівень лептину – того самого гормону, який відправляє в мозок сигнал про насичення.