ТОП-5 шкідливих продуктів, які насправді корисні

3 грудня 2017, 05:34
Далеко не всі продукти, які прийнято вважати шкідливим, насправді такими є

Фото: pixabay

Вчений і дієтолог Дайана Херрінгтон назвала п'ять шкідливих продуктів , які насправді – корисні . У прагненні вести здоровий спосіб життя або скинути зайву вагу ми часто відмовляємося від ряду продуктів , не підозрюючи , що позбавляємо себе корисних речовин . Далеко не всі продукти , які прийнято вважати шкідливим , насправді такими є .

1. Картопля

Реклама

Багато хто вважає , що картопля шкідлива через великий вміст крохмалю , проте вчені вважають інакше . Картопля містить безліч корисних мікроелементів , таких як вітамін С , вітаміни В6 , В2 і В3 , калій і інші . Крохмаль ж відноситься до складних вуглеводів , тому довше зберігає почуття ситості і не викликає різких стрибків цукру . Більш того , картопля корисна при розладах травлення . Звичайно , більш корисною вважається варена , тушкована або запечена картопля , але не смажена .

Фото: pixabay

Реклама

2.Білий рис

Вибираючи між білим і коричневим рисом , дуже часто вибір падає саме на коричневий через його різноманітність вітамінів і мінералів . З одного боку , це правда , але з іншого – бурий рис містить речовини , які перешкоджають засвоєнню всіх корисних речовин . Білий рис легше засвоюється і містить складні вуглеводи , клітковину , вітаміни і різноманітність мінералів . Шкода від рису може виникнути тільки при його зловживанні .

Реклама

Фото: pixabay

3. Макарони

Паста часто розглядається як ворог хорошої фігури , але останні дослідження показують , що вона може бути частиною здорової збалансованої дієти . Йдеться про макарони з твердих сортів пшениці . У них міститься необхідна кількість вуглеводів , які заряджають організм енергією , а також – поживні речовини і харчові волокна . Недавні дослідження італійських вчених навіть показали , що макаронні вироби містять бета – глюкан , який зміцнює серцеві судини .

Фото: pixabay

4. Яйця

Шанувальники здорового харчування дуже часто прибирають з меню яйця через холестерин , жири і можливий сальмонельоз . Однак яйця – лідери за вмістом білка , амінокислоти лейцину і холіну , який регулює рівень інсуліну і покращує метаболізм . Більш того , вони надовго зберігають відчуття ситості . Що стосується холестерину , то він дійсно присутній в яйцях , правда він врівноважується за рахунок мікроелементів і не здатний негативно впливати на організм .

Фото: pixabay

5. Червоне м'ясо

Червоне м'ясо вважається одним з найшкідливіших продуктів , адже воно може викликати онкологічні захворювання , проблеми з серцем і збільшує ризик смертності . Насправді червоне м'ясо не таке страшне , як багато хто вважає . Свіжа яловичина , баранина або свинина – джерело заліза , білка , вітамінів і пантотенової кислоти , яка служить для профілактики артриту і серцевих хвороб . Головне – купувати свіже м'ясо і самому готувати . Нашкодити можуть напівфабрикати , ковбаси та сосиски .

Фото: pixabay

Нагадаємо, раніше ми писали про п'ять дивних продуктів, які допомагають схуднути.

Також ми писали про те, чи корисні сухі сніданки. І повідомляли про п'ять шкідливих звичок, які шкодять вашій шкірі.