ТОП-5 найкорисніших літніх ягід

24 липня 2018, 16:30
Ягоди стимулюють імунітет і захищають від хронічних хвороб

Ягоди багаті антиоксидантами Фото: pixabay.com

Ягоди – дуже корисний продукт,що надає організму омолоджуючу дію, як стверджують дієтологи. Вони багаті антиоксидантами і фітохімікатами, завдяки чому вони допомагають мозку залишатися молодим, шкірі – зберігати сяючий ефект і скорочують ризик серцевих захворювань, діабету і раку.

Чорниця

Реклама
Чорниця корисна для зору
Фото: pixabay.com

Чорниця багата марганцем – мінералом, стимулюючим енергію, клітковиною і вітаміном К, який сприяє зміцненню кісток. Дослідження дозволяють припустити, що дієта, багата чорницею, покращує моторні функції і допомагає боротися з такими хворобами, як рак, серцеві захворювання і діабет.

Шовковиця (шовковична ягода)

Шовковиця містить багато калію
Фото: pixabay.com

Ягоди шовковиці – це багате джерело корисних для серця поліфенолів, дослідження твердять, що вони сприяють здоров'ю кровоносних судин. Ці ягоди також багаті вітаміном С, кальцієм, марганцем і залізом. Окрім того, один стакан свіжих ягід шовковиці містить близько 270 мг калію, а це більше, ніж в половині банану. Калій перешкоджає здатності солі підвищувати артеріальний тиск, а також знижує втрату кісткової маси і скорочує ризик утворення ниркових каменів.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ожина

Ожина багата вітаміном С
Фото: pixabay.com

Ожина – особлива ягода. Окрім того, що в ожині міститься багато дієтичної клітковини, вітамін С, вітамін К, фолієва кислота і марганець, вона також багата антиоксидантами і такими поліфенолами як еллагова кислота, таніни, елаготаніни, кверцетин, галієва кислота, антоціаніни і ціанідин. За багатьма показниками ожина вважається одним з найсильніших антиоксидантних продуктів.

Реклама

Малина

Малина корисна при застуді
Фото: pixabay.com

Малина – улюблена багатьма ягода, що володіє прекрасним смаком і корисними властивостями. Завдяки своїй збірній структурі плода, малина входить в число продуктів, найбільш багатих на клітковину: до 20% клітковини на загальну вагу. Вона також є прекрасним джерелом вітаміну С, марганцю, вітамінів В 1-3, фолієвої кислоти, магнію, міді та заліза. Що стосується антиоксидантів, малина містить всі важливі антоціаніни, еллагову кислоту, кверцетин, галієву кислоту, ціанідин, пеларгонідин, катехіни, кемпферол і саліцилову кислоту.

Жовті ягоди малини також зрілі, але в них менше антиоксидантів. З'єднання під назвою малиновий кетон, що міститься в малині, часто застосовується в якості добавки для зниження ваги, хоча для підтвердження його ефективності потрібні подальші дослідження.

Полуниця

В полуниці багато аскорбінової кислоти
Фото: pixabay.com

Полуницю люблять за прекрасний солодкий смак, але вона не поступається іншим ягодам за своїми корисними властивостями. В одній порції ягід полуниці міститься 85 мг вітаміну С, або 150% денної норми. Полуниця містить клітковину, магній, фолати, калій, і, як і інші ягоди, антиоксиданти. На ягодах полуниці залишається багато пестицидів, тому по можливості вживайте органічні ягоди.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок. Окрім цього, ми розповідали про найнизькокалорійніші ягоди та фрукти.

Дивіться відео, як легко почистити ягоди від сміття і листя:

Ягоди шовковиці – це багате джерело корисних для серця поліфенолів, і дослідження говорять про те, що вони сприяють здоров'ю кровоносних судин. Ці ягоди також багаті вітаміном С, кальцієм, марганцем і залізом. Окрім того, один стакан свіжих ягід шовковиці містить близько 270 мг калію, а це більше, ніж в половині банану. Калій перешкоджає здатності солі підвищувати артеріальний тиск, а також знижує втрату кісткової маси і скорочує ризик утворення ниркових каменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Журавлина: користь і шкода осінньої ягоди

Ожина