ТОП-3 трендових продуктів 2020 року

2 червня 2020, 14:59
Добірка продуктів, які стали такі популярні, що побили рекорди продажу

Тости з авокадо - в тренді

Ведучі програми "Ранок з Україною", яка виходить на телеканалі "Україна", Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч розповіли про модні тенденції кулінарії. Виявляється, картоплю нині модно замінювати бататом, а замість апельсинів, мандаринів і грейпфрутів вибирати помело.

Добірка продуктів, які стали такі популярні, що побили рекорди продажів і зовсім скоро будуть в холодильнику кожного українця.

Реклама

Що у кого на тарілці, можна дізнатися, підписавшись на людину в соціальних мережах. Наприклад, ведучий каналу "Україна" Анатолій Анатоліч любить перекусити бургером. Дружина Сергія Бабкіна Сніжана постить не тільки свої селфі, а й фото сімейних посиденьок, де на столі красується оселедець під шубою, є м'ясо і риба. Селебрітіз у тренді! Вони знають, як їжа нині в моді.

Читайте також:

Рейтинг відкривають звичайні тости. На сніданок, обід або вечерю. Підсушений тост з авокадо, яйцем або слабосоленою рибою. Швидко готуються, ситні, а головне – корисні, але не всі.

Реклама

Тости з авокадо – в тренді

"Не підходить хліб з великою кількістю глютену, з пшеничного борошна. Бажано використовувати житнє борошно", – коментує шеф-кухар Алік Бадретдінов.

Реклама

Мінімум цукру – другий тренд 2020 року. Тепер споживачі детально вивчають склад солодощів на етикетках товарів.

"Склад шоколаду повинен бути не занадто великим. Звичайно, там має бути какао, може бути сироп агави або стевія", – пояснює дієтолог Карина Дайнеко.

У моді буде шоколад без цукру

Але дієтолог не радить зловживати цукрозамінниками, адже вони, як і цукор, теж підвищують інсулін. А це загрожує активному відкладенню жиру в організмі, через що збільшується маса тіла. До того ж цукрозамінники можуть мати специфічні смаки.

Третій тренд їжі стосується заміни звичних для нас харчів. Наприклад, за рік продаж рослинного молока по всьому світу зросла майже в десять разів. Замість коров'ячого тепер більше купують вівсяне, гречане, кокосове, соєве або мигдалеве молоко. Дієтологи теж прихильники відмови від коров'ячого молока.

Дієтологи рекомендують пити рослинне молоко

"Людина, яка зловживає молоком, може згодом отримати такий діагноз, як інсулінорезистентність або цукровий діабет, тому що буде підвищуватися рівень інсуліну в крові", – зазначила дієтолог.

Але треба обов'язково перевіряти склад продукту! Там, де є цукор або витяжки з рослини менше п'яти відсотків, – це вже некорисний напій.

Спробуйте поснідати модним авокадо-тостом, спробувати шоколадку без цукру і запити рослинним молоком – це урізноманітнить ваші смакові звички і додасть нових вражень. А якщо не сподобається, завжди можна повернутися до звичайної їжі: смачної, свіжої і корисної.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати модне збите полуничне молоко.