Що ви робите неправильно на кухні: ТОП-15 порад від професіоналів

23 жовтня 2020, 11:55
Не викидати жир після смаження бекону та додавати крохмаль до омлету – навіщо це потрібно? Повірте, так смачніше. Доведемо нижче

Виявляється, жир після смаження бекону може стати соусом, а в майбутні котлети, для ідеальної їхньої форми і текстури, треба обов'язково додавати панірувальні сухарі. І це лише дві краплі в морі кулінарії.

Можете уявити, скільки інших таємниць мають професійні кухарі?

Реклама

Зібрали 15 кулінарних порад, які зроблять вашу їжу смачніше та презентабельніше.

Ніколи не купуйте м'ясо в готовому маринаді

Фото: Pexels.com, Lukas

Будь-яке м'ясо має бути свіжим. Маринадом приховують зіпсуваний продукт. Термін придатності такого м'яса, як правило, майже сплив.

Реклама

Не викидайте жир після смаження бекону

фото: Рexels.com, Cottonbr

Жир можна відфільтрувати через паперовий рушник, помістити в контейнер і тримати в холодильнику. Потім його можна використовувати для обсмажування овочів – капусти, шпинату. При цьому врахуйте, що жир в беконі солоний. Сіль до страв, приготованих на ньому, додавати не варто.

Додавайте пару крапель яблучного оцту в соус

Фото: Instagram_to_be_health_to_be_happy

Насамперед коли готуєте свій улюблений соус для курки або індички.

Сіль – тільки з долоні

Реклама

Ніколи не соліть майбутню страву із сільнички, так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипте необхідну кількість на долоню і соліть.

Просушувати рибу, м'ясо, овочі

Фото: Рexels.com, Ksenia-chernaya

Ці продукти перед приготуванням мають пройти стадію просушування за допомогою паперових рушників. Так ви отримаєте не водянисту страву. М'ясо буде із золотистою та хрусткою скоринкою.

Правильно смажте рибу

Фото: Instagram, Hiroyuki.ohno

Після чищення дайте рибі просохнути. Потім покладіть рибу на пательню, притисніть. Смажте доти, доки шкірка схопитися та ущільнитися. Те ж саме і з іншим боком риби. Далі – відправте рибу в піч – отримаєте ніжне м'ясо під золотистою хрусткою скоринкою.

Карамелізуйте цибулю у вершковому маслі з дрібкою цукру

Фото: Instagram_maslochef

Так цибуля вийде рум'яною та соковитою.

Підігрійте лимон, перед тим, як вичавлювати сік

Фото: Іnstagram_mcosmeticnatural

Так ви отримаєте максимальну кількість соку. Його можна опустити на декілька хвилин в гарячу, не в окріп, воду.

Соліть печінку наприкінці готування

Фото: Instagram, Jennytaneats

Якщо посолите не наприкінці, не отримаєте соковитості. Печінка буде пересмаженою та твердою.

Трохи білка до сметанного крему

Фото: Рexels.com, Аnna-tukhfatullina

Перед тим, як збивати сметану для крему, додайте білок курячого яйця – крем отримаєте швидше і він буде пухкішим.

Яблука для шарлотки обваляйте в борошні

Фото: Рexels.com, Polina-tankilevitch

Щоби шматочки яблук не падали на дно форми, перед приготуванням обваляйте їх у борошні.

Яйця для випічки мають бути теплими

Фото: Рexels.com, Karolina-grabowska

Найчастіше, під час підготовки теста, ми дістаємо яйця з холодильниката одразу ж їх розбиваємо. Яйця в будь-якому тесті мають бути кімнатної температури, так випічка буде ніжнішою за текстурою.

Панірувальні сухарі зроблять котлети хрусткими

Фото: Pexels.com, Karolina-grabowska

Якщо до фаршу для котлет додати кілька чайних ложок панірувальних сухарів, то так вони краще триматимуть форму і стануть хрусткими.

Омлет стане пухким за допомогою крохмалю

фото: Pixabay.com, Engin_Akyurt

Під час збивання яєць для омлету додайте трохи кукурудзяного крохмалю – отримаєте неймовірну, ніжну страву.

Не треба суворо дотримуватися рецепта

Фото: Pexels.com, Taryn-elliott

Долучайте фантазію, використовуйте індивідуальні кулінарні навички. Чітко дотримуватися рецепта треба тільки в разі, коли ви затіяли випічку пирогів і тортів.

А тут ви дізнаєтеся про 15 речей, які допоможуть вам заощадити на кухні .