Темний шоколад здатний захистити від раку

30 вересня 2015, 13:14
Шоколад приносить більше користі, ніж фруктові соки

Фото: vimpel-v.com

Шоколад багатий високим вмістом антиоксидантів, які перешкоджають пошкодженню здорових клітин.

Дослідники з американського центру Hershey Centre for Health & Nutrition показали, що порошковий темний шоколад містить в собі більше антиоксидантів і поліфенолів, присутність в організмі яких захищає нас від раку і розвитку серцевих захворювань.

Реклама

У даному дослідженні вчені порівняли одну порцію темного шоколаду, какао та гарячого шоколаду з сумішшю фруктових соків, включаючи ягоди асаї (їх ще називають амазонський виноград), журавлину і гранат.

У ході дослідження було виявлено, що до складу темного шоколаду і какао входило більше антиоксидантів і флавонолів, ніж до складу навіть найкорисніших фруктових соків.