Тарт Татен з яблуками з листкового тіста: рецепт Даші Малахової

22 серпня 2018, 16:35
Готуємо відомий французький пиріг з карамеллю

Яблучний пиріг за рецептом Даші Малахової Фото: dashamalahova.com

Головною причиною походження французького пирога тарт Татен називають неуважність однієї з сестер Татен, але далі пояснення розходяться ... За однією з версій, старша сестра Стефані, готуючи традиційний яблучний пиріг для гостей готелю, який тримала її сім'я, замріялася і передержала яблука на вогні так, що вони почали підгоряти. Рятуючи пиріг, Стефані накрила його тістом і сунула в піч. Друге пояснення вважається класичним: Стефані просто забула покласти тісто під яблука. Такий "експеримент" завершився перемогою і увійшов до класики світової кулінарії.

Тарт Татен з яблуками

Реклама

Складові:

  • 220 г цукру (+ 100 г для цукрової пудри)
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яблук сорту "Гренні Смітт"
  • 1 лист замороженого листкового тіста
  • чебрець
  • кориця

Рецепт приготування:

  1. Разморозьте листкове тісто. Подрібніть в пудру цукор.
  2. Помийте і очистіть яблука. Видаліть серцевину і розріжте фрукти на дольки.
  3. Для карамелі: засипте в сотейник цукор і поставте на середній вогонь цукор почне плавитися і перетворюватися в карамель. Перелийте гарячу карамель у форму для випікання і викладіть зверху яблука.
  4. Посипте яблука корицею. Окремо наріжте вершкове масло невеликими шматочками і викладіть між часточками яблук.
  5. Проколіть лист листкового тіста в декількох місцях виделкою і накрийте тістом яблука.
  6. Випікайте тарт Татен 40 хвилин при температурі 180 С. Вийміть, дайте тарту трохи охолонути, накрийте відповідною за розміром тарілкою й обережно переверніть.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: