Заморити черв'ячка, знаючи, що він тільки що повзав на тарілці. Дмитро Вовк і Олександра Іванова не бояться експериментів в їжі. Головний інгредієнт в стравах – комахи.
На аперитив у них личинка воскової молі – старовинний козацький засіб проти сухот. На закуску – тарган. До нього Дмитро додає зоофобусів і ретельно смажить.
На основне блюдо справжній делікатес – скорпіон. "Хітин дуже корисний, він очищає, має абсорбуючу дію", – розповідає Дмитро. До скорпіона Олександра додає бджолиний підмор і цвіркунів.
Правда, дієтолог Борис Скачко радить все ж відокремлювати мух від котлет. "Боюся, що організм слов'ян і не адаптується до такої системи харчування. Все-таки українці досить працездатні і можуть виростити для себе рибу в ставку, птицю в підсобному господарстві", – міркує фахівець.
Але цінителі особливої кухні від комах в тарілці відмовлятися не збираються. Запевняють, слід просто вміти їх готувати.