Сюрприз від учасників проекту "Худнемо разом з Сегодня": рецепти найсмачніших і корисних дієтичних страв

16 серпня 2016, 11:30
Дієтолог радить дотримуватися балансу в своєму раціоні і не вживати одні лише фрукти і ягоди

Новини найбільш стрункого проекту "Сегодня".

Кінець проекту не за горами – хлопці в сумі скинули вже 72 кілограми! Нагадаємо, почали вони з двотижневого розвантажувального харчування, потім перейшли на більш різноманітний раціон, який потім розбавити розвантажувальними днями. Природно, все це супроводжується фізичними навантаженнями під наглядом тренера. Тепер їх головне завдання – не зірватися і продовжувати в тому ж дусі.

За всіма етапами проекту можна стежити в розділі Худнемо разом!

Реклама

ЛІТНІ СТРАВИ: ДІЄТОЛОГ ПОГАНОГО НЕ ПОРАДИТЬ

1. Якщо на вулиці +22 і вище, наш теплообмін починає працювати з напругою. Тому кожні 30 хвилин потрібно випивати три-чотири ковтки простої води без газу.

2. Робіть самі корисний домашній лимонад: лайм, м'ята, лід, вода; малина, розмарин, лід, вода; огірок, базилік, лід, вода; лимон, аніс, лід, вода. Воду можна використовувати як просту, так і мінеральну.

Реклама

3. Йогуртове морозиво: змішайте йогурт домашній, ягоди, фрукти, подрібніть в блендері і отриману масу заморозьте.

4. М'якоть кавуна наріжте кубиками, заморозьте, а потім додавайте в воду або десерт.

5. Якщо окрошка або борщ набридли, приготуйте гаспачо. Наріжте на невеликі шматочки 5 помідорів, 3 огірка і 1 цибулину, додайте червоний перець і солодку паприку і подрібніть до стану пюре. Додайте томатний сік (200 мл), нарізану кінзу, бальзамічний оцет, оливкова олія і кілька крапель табаско. Добре перемішайте. З трьох помідорів витягніть насіння і наріжте невеликими кубиками, так само наріжте один огірок і цибулю. Додайте всі в суп. Посоліть, поперчіть і поставте в холодильник.

Реклама

Гаспачо готується 20 хвилин.

АННА ШКОЛЬНА

  • за час проекту скинула 12 кілограмів
  • персональний профіль - тут

КАША "5 КРУП"

Відтепер майже кожен мій ранок починається з каші (вівсянка або "5 круп"). Це головне блюдо, яке я відкрила для себе за час проекту.

РЕЦЕПТ. 50 г крупи залити 150 мл молока, довести до кипіння і на маленькому вогні томити 10 хвилин без солі, цукру, олії. У готову страву можна додати горіхи, насіння льону, фрукти.

СВІТЛАНА СЕНЧИЛО

  • за час проекту скинула 9 кілограмів
  • персональний профіль - тут

ЙОГУРТ ІЗ КІНОА

Моя улюблена страва на сніданок – нежирний йогурт з ягодами і столовою ложкою крупи кіноа.

РЕЦЕПТ. На початку літа я купувала малину чи полуницю, а зараз – чорницю і лохину. Близько склянки ягід промиваю, заливаю склянки нежирного 1%-ного йогурту і кладу столову ложку крупи кіноа (варю її до цього 15 хвилин). Все змішую – і сніданок готовий.

ІРИНА ОМЕЛЬЧЕНКО

  • за час проекту скинула 13 кілограмів
  • персональний профиль – тут

ПЕРЦІ, ФАРШИРОВАНІ КУРКОЮ І ЧЕРВОНИМ РИСОМ

Я називаю це "Старе блюдо під новим соусом".

РЕЦЕПТ. Готую його практично так само, як і раніше, тільки замість фаршу використовую куряче філе з цибулею, а білий рис замінила червоним. А підлива замість піджарки з кетчупом стала така: шаткую цибульку з морквинкою, додаю тертий помідор, заливаю водою і відправляю все в духовку.

СТЕПАН МАЛИЦЬКИЙ

  • за час проекту скинув 19 кілограмів
  • персональний профіль – тут

"ЩОЗАВГОДНО"-ГРИЛЬ

Так, саме так: "чтоугодно" на грилі для мене стало справжнім делікатесом.

РЕЦЕПТ. Куряче філе (або рибу, або гриби, або телятину) розрізати уздовж навпіл, посолити, поперчити з двох сторін і відправити на добре розігрітий гриль, по дві з половиною хвилини для кожної сторони. Для гарніру можна посмажити там же свої улюблені овочі – наприклад, болгарський перець, жовті помідори і кабачки.

ЮЛІЯ МАЛИЦЬКА

  • за час проекту скинула 19 кілограмІВ
  • персональний профіль – тут

МУСАКА  ЛАЙТ

Греки, побачивши в назві слово "мусака", закидають мене тапками і будуть праві. Це скоріше курячо-овочева запіканка, але у нас в родині ми прозвали її саме так.

РЕЦЕПТ. 2 невеликих кабачка і баклажана, 3 середніх помідора нарізати середніми кубиками (1х1 см). Добре перемішати овочі з курячим фаршем і відправити в духовку на 40-50 хвилин. Дістати, посипати сиром (пармезаном або чеддер) і випікати ще 10-15 хвилин.