Ситна англійська печеня з яловичини й овочів

15 листопада 2018, 10:52
Ця огрійна осіння страва готується в духовці

Тушкована яловичина в духовці Фото: depositphotos.com

Печеня з яловичини з овочами  і томатним соусом – класичний рецепт британської кухні. Тушкування в густому, насиченому соусі – ідеальний рецепт навіть для жорсткого м'яса, оскільки тривале приготування при низькій температурі в будь-якому випадку гарантує ніжне блюдо.

Печеня з яловичини

Реклама

Складові:

  • 2 стебла селери, грубо нарізаних
  • 1 цибуля, нарізана
  • 2 великих моркви, очищені і нарізані великими кубиками
  • 5 лаврових листів
  • 2 гілочки чебрецю: 1 ціла, з другої зняти листя
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. томатного пюре
  • 2 ст.л. вустерського соусу
  • 2 кубики яловичого бульйону, розкришені
  • 850 г м'якоті яловичини, нарізаної досить великими шматками

Рецепт приготування:

  1. Нагрійте духовку до 160 °С і поставте чайник з водою.
  2. Покладіть у жароміцну каструлю селеру, цибулю, моркву, лаврове листя і цілу гілочку разом з олією і вершковим маслом.
  3. Готуйте протягом 10 хвилин, потім додайте борошно і перемішайте. Потім додайте томатне пюре, вустерский соус і розкришені бульйонні кубики.
  4. Поступово влийте 600 мл гарячої води, потім додайте нарізане м'ясо і доведіть до кипіння.
  5. Накрийте кришкою і відправте в духовку на 2 години 30 хвилин, потім розкрийте і готуйте ще 30 хвилин або 1 годину, поки м'ясо не стане дуже м'яким, а соус не загусне.
  6. Прикрасьте листочками чебрецю і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, кяк приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські за рецептом Григорія Германа: