Свинячий шашлик у маринаді з ківі: три прості рецепти

14 травня 2019, 18:17
Спробуйте приготувати маринад для м'яса на основі екзотичних плодів ківі

Шашлик із свинини

Найдієвіший спосіб отримати соковитий і м'який шашлик зі свинини – це замаринувати його в ківі. Фруктові кислоти, які входять до складу цього зеленого екзотичного фрукта, допомагають зробити ніжним навіть сухе і жорстке м'ясо. Головне, не перетримайте свинину в маринаді, інакше вона втратить свою текстуру.

Шашлик з ківі і мінеральною водою

Реклама
Шашлик з ківі і мінералкою Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 кг свинячої шиї
  • 3 ківі
  • 1-2 цибулини
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 стакан газованої води
  • сіль перець
  • зелень і свіжі овочі – для подачі

Рецепт приготування:

  1. М'ясо нарізати шматочками розміром із сірникову коробку, скласти в миску.
  2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Додати до м'яса, посолити і поперчити за смаком.
  3. Додати очищені і порізані невеликими шматочками ківі. Перемішати. Закрити миску і дати промаринуватися 2-4 години.
  4. У мангалі підготувати вугілля. Нанизати шашлик на шпажки.
  5. Смажити на мангалі на відстані 10-15 см від вугілля, перевертаючи час від часу.
  6. Подавати шашлик зі свіжими овочами та зеленню.

Шашлик з ківі і лимоном

Реклама

Шашлык из свинины с киви и лимоном
Фото: instagram.com/petite_furia

Ингредиенты:

Інгредієнти

Реклама
  • 3 кг внутрішньої свинячої вирізки
  • 2 цибулини
  • 1 лимон
  • 4 ківі
  • 1/2 пакетика приправи для шашлику
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Свинину помити, обсушити і нарізати порційними шматочками. Ківі і цибулю очистити, нарізати кружечками. Лимон порізати тонкими скибочками. Свинину приправити і перекласти шматочками цибулі і фруктів. Маринувати 2-3 години.
  2. Шматочки свинини нанизати на шампури.
  3. Підготувати жар і, перевертаючи, готувати шашлик до золотистого кольору. Шашлик готовий, коли при проколюванні виділяється прозорий сік.
  4. Подавати шашлик з будь-яким соусом на свій смак.

Шашлик з ківі і чебрецем

Шашлик з ківі і чебрецем Фото: pixabay.com

Інгредієнти

  • 1 кг свинячої шиї
  • 1 стиглий ківі
  • 1 лимон
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

  1. М'ясо нарізати на шматки розміром 3х4 см. Посолити і поперчити.
  2. Ківі очистити, подрібнити в блендері або натерти на тертці.
  3. Лимон розрізати навпіл, вичавити сік 1/4 лимона, а решті цілком відправити до м'яса. Потім додати ківі і чебрець. Перемішати м'ясо і маринувати 2 години.
  4. Нанизати м'ясо на шампури і смажити над розігрітими вугіллям до готовності, час від часу перевертаючи.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати кращий маринад для шашлику. Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді.рецептами шашлику на сковороді.

Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: