Стрес перетворює людей на ласунів. Фото: pursuitist.com
У стані стресу багато людей починають заїдати свою тривогу. Вся справа в гормонах. Гормони, що активуються в стані тривожності, були виявлені в смакових клітинах, що визначають солодкий, солоний і гіркий смак, пише meddaily.ru посилаючись на The Daily Mail.
Доктор Роквелл Паркер підкреслює: "На смак сильно впливає стрес. Зокрема, люди починають за цілком з'ясованими причинами більше їсти солодких продуктів. Так діють глюкокортикоїди. Вони безпосередньо впливають на клітини смакових рецепторів".
Як показали дослідження, у мишей, що знаходилися в стані стресу, було багато рецепторів глюкокортикоїдів на язиці. Особливо висока концентрація спостерігалася в зонах, що відповідають за розпізнавання солодкого смаку. У тварин було на 77% більше гормональних рецепторів в ядрах смакових клітин в порівнянні з контрольною групою.
Мабуть, стрес змінює всю систему обробки смакової інформації, адже смакові рецептори розташовуються не тільки на язиці. Їх можна знайти в кишечнику і підшлунковій. Швидше за все, стрес впливає на метаболізм цукрів та інших речовин, змінюючи апетит.