Фахівці спростували міф про вершкове масло

9 травня 2016, 00:44
Як відомо, медики радять вживати в їжу корисні рослинні масла замість вершкового масла, щоб знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань

Фото: Pixabay

Так як у вершковому маслі міститься велика кількість шкідливих насичених жирів, його надмірне вживання загрожує високими рівнями холестерину. Люди, які включають в свій раціон здорові масла, мають більш низькі рівні холестерину, пише "Ортодокс".

Проте, нове дослідження американських вчених показало, що зниження рівнів холестерину не призводить до зниження ризику розвитку хвороб серця або смерті.

Реклама

Фахівці розглянули 9400 осіб у віці від 20 до 97 років. Всі піддослідні були розділені на дві групи в залежності від харчування – учасники однієї групи вживали вершкове масло, в той час як учасники іншої групи замінили вершкове масло корисними оліями, в тому числі кукурудзяним маслом.

Експерти виявили, що в той час як люди, що виключили з раціону вершкове масло, мали більш низькі рівні холестерину, це не рятувало їх від високого ризику смерті в результаті розвитку хвороб серця або серцевого нападу. Отримані дані також показали, що вживання корисних масел не знижувало ризик розвитку атеросклерозу.

Таким чином, зниження рівня холестерину в результаті заміни насичених жирів рослинними не применшує ризик смерті, кажуть вчені. За словами дослідників, вершкові і рослинні масла принципово не відрізняються за своїм впливом на здоров'я судин.