Зовсім як шашлик: рецепт запеченої свинини в рукаві

10 квітня 2020, 11:35
Готуємо ароматні свинячі реберця

Запечені ребра в духовці

Запечені свинячі реберця – це дуже смачне блюдо, яке можна легко приготувати на власній кухні. Мінімальних зусиль і деякої уваги вимагає тільки маринад, але його можна зробити заздалегідь.

Ми використовуємо свинячі реберця, але за таким рецептом можна запекти практично будь-яке м'ясо.

Реклама

Запечена свинина в духовці

Запечені ребра в духовці

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 268 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1.5 кг свинячих реберець
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 1 ст.л. негострої гірчиці
  • 2 ст.л. соусу для шашлику або кетчупу
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3-4 середні цибулини
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску налити соєвий соус, додати гірчицю, соус для шашлику і мед.
  2. Посолити і поперчити за смаком, додати подрібнений часник. Потім влити рослинну олію і добре перемішати.
  3. Потім на реберцях зробити глибокі надрізи між кістками з м'ясистого боку. Важливо не розрізати м'ясо до кінця.
  4. Опустити м'ясо в миску з маринадом надрізами вниз. Рідина повинна повністю його покривати. Накрити кришкою і поставити в холодильник на кілька годин.
  5. Відрізати великий шматок рукава для запікання і покласти на деко. Очищену ріпчасту цибулю нарізати кільцями, викласти його в рукав в один шар.
  6. Зверху помістити м'ясо. Половиною маринаду, який залишився в мисці, акуратно полити всю поверхню реберець. Зав'язати кінці рукава для запікання.
  7. Готувати м'ясо в попередньо розігрітій до 220 °C духовці 40-45 хвилин.
  8. Потім розрізати рукав і полити м'ясо маринадом.
  9. Повернути в духовку на 20-25 хвилин, щоб свинина підрум'янилась.

Як подавати м'ясо

На гарнір до свинини можна подати запечену картоплю і салат зі свіжих овочів.

Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець по-китайськи в спеціях . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як запекти яловичі реберця під журавлинним соусом .