Зігріваючий гарбузовий суп з імбиром і морквою

24 вересня 2018, 09:00
Найсмачніший гарбузовий суп – це крем-суп

Гарбузовий крем-суп. Фото: pixabay.ком

Уже настав час, коли можна готувати страви з соковитого гарбуза. Цей осінній овоч чудово засвоюється організмом, підходить для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні ми розповімо, як приготувати пряний суп з гарбузом і картоплею.

Гарбузовий суп-пюре

Реклама

Інгредієнти:

  • 500 г м'якоті гарбуза
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 ч.л. тертого імбиру
  • 500 мл води або бульйону
  • 100 мл вершків
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • мелений червоний перець
  • куркума
  • рослинна олія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Розігріти рослинну олію в каструлі, додати очищену і нарізану цибулю. Обсмажити до м'якості.
  2. Потім додати шматочки гарбузової м'якоті, очищену і нарізану картоплю, очищену і нарізану моркву і тертий імбир без шкірки.
  3. Влити киплячу воду або бульйон, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м'якості всіх інгредієнтів, близько 20 хвилин. Потім збити за допомогою погружного блендера.
  4. Поставити на вогонь, налити вершки і додати прянощі. Прогріти і зняти з вогню.
  5. Подавати до столу разом з хлібом, грінками або гарбузовим насінням.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що гарбуз захищає від гіпертонії і допомагає захистити печінку. А дієтологи розповіли, кому не можна вживати гарбуз.

Дивіться відео про найдорожчі супи світу: