Зігріваючі напої з імбиром: ТОП-5 рецептів

30 березня 2020, 16:45
Кращі безалкогольні напої для імунітету

Активним Скорпіонам потрібна терпкість імбирного чаю

Імбир – корінь, цілющі властивості якого були відомі ще в Стародавній Індії. Його з успіхом застосовували для лікування захворювань шлунка, при різних розладах кишечника. У складі прянощі є речовини, які благотворно впливають на весь організм в цілому.

Читайте також:

Реклама

Імбир має антибактеріальну дію, тому добре допомагає при лікуванні кашлю, ангіни, нежиті, а також для зняття жару. З ним роблять гарячі ванни, інгаляції, спиртові настої. Але найпопулярніші напої, приготовані з цим коренем.

Журавлинно-імбирний чай

Чай з журавлиною

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • Журавлина – 300 г
  • Вода – 1,5 л
  • Мед – за смаком
  • Корінь імбиру – шматочок близько 2 см

Дивіться відео, як приготувати імбирний квас:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити воду в каструлі, додати журавлину і нарізаний імбир, знову довести до кипіння і варити 5-7 хвилин.
  2. Зняти каструлю з вогню, процідити напій через сито, імбир вийняти, ягоди протерти, пюре додати в відвар, макуху викинути.
  3. Додати мед за смаком і розмішати.

Золоте латте

Золоте латте з прянощами

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Куркума – 1,5 ч.л.
  • Імбир – 1 ч.л.
  • Перець чорний – 2 горошин
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Кардамон – 2 шт
  • Мед – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Молоко довести до кипіння і зняти з плити.
  2. Додати всі спеції, добре перемішати і дати настоятися 5 хвилин.
  3. Процідити через сито, збити блендером до утворення пінки.
  4. У чашку налити мед і додати латте.

Імбирний чай з лимоном і медом

Імбирний чай

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • Половинка лимона
  • Окріп – 1,5 л
  • Шматочок свіжого кореня імбиру величиною 3,5 см
  • Мед – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Лимон вимити, обдати гарячою водою і порізати тонкими кружальцями.
  2. Імбир очистити від шкірки і тонко нарізати. Помістити в чайник для заварювання лимон і імбир.
  3. Влити окріп, накрити кришкою. Дати настоятися, 5 хвилин. Додати мед, перемішати.
  4. Накрити рушником і настоювати ще 15 хвилин. Розлити напій по склянках.

Яблучний збитень з імбиром

Збитень з яблуками / Фото: Unsplash

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • Яблука – 2 шт.
  • Сушена м'ята – 2 ч. Л.
  • Імбир – за смаком
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Вода – 6 склянок

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити і нарізати на шматочки разом з шкіркою. Викласти в каструлю.
  2. Додати м'яту, імбир, корицю і гвоздику.
  3. Залити все водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити 15 хвилин.
  4. Забрати каструлю з вогню, додати мед, перемішати, закрити кришкою і залишити настоятися 15-20 хвилин.
  5. Гарячий напій процідити, розлити по чашках або склянках і насолоджуватися.

Імбирний чай з прянощами від Юлії Висоцької

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • Корінь імбиру свіжий – 1 шт.
  • Зірочка бадьяна – 1 шт.
  • Паличка кориці – 1 шт.
  • Лайм – 1/2 шт.
  • Апельсинова цедра – за смаком

Спосіб приготування:

  1. На дрібній тертці натерти свіжий корінь імбиру, щоб вийшло приблизно 1-2 ч. л. тертої маси.
  2. У чайник для заварювання покласти зірочку бадьяна, паличку кориці, додати сік половини лайма, апельсинову цедру і імбир.
  3. У чайник покласти зірочку бадьяна, паличку кориці, додати сік половини лайма, апельсинову цедру і імбир.
  4. Можна додати або не додавати чай на свій смак. Залити все окропом, дати настоятися.

Порада: В настояний напій можна додати за смаком трохи меду або подати його окремо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити каву в турці . "Сьогодні" також ділилися рецептом какао на молоці .