Смертельний удар для здоров'я: вчені назвали найнебезпечніші каструлі

27 червня 2018, 10:26
Вчені цією заявою шокували громадськість

Посуд на кухні може бути смертельно небезпечним. Фото: pixabay

Американські вчені шокували громадськість своєю черговою заявою. Експерти стверджують про смертельну небезпеку мікроскопічних часток в антипригарному посуді, які потрапляють до людського організму з їжею і можуть викликати рак. Результати свого дослідження науковці з Агентства з охорони довкілля у Вашингтоні опублікували в доповіді днями.

Перфтороктанова кислота (PFOA) використовується для виготовлення виробів з тефлону, а також вогнетривких, вологостійких і брудовідштовхуючих матеріалів. Однак ця речовина має токсичні та канцерогенні властивості. Показано, що у лабораторних тварин вона збільшує ризик розвитку пухлин печінки, підшлункової залози і статевих органів, а також сприяє безпліддю. Крім того, PFOA викликає гормональні зміни, порушення в роботі щитовидної залози і запалення кишечника.

Реклама

Людина може наражатися на дію перфтороктанової кислоти при перегріванні або пошкодженні сковорідок або каструль з антипригарним покриттям. Викинутий на смітник посуд з тефлоном також становить небезпеку для довкілля, оскільки PFOA може вилуговувати в ґрунт і проникати в прісні водойми.

Нагадаємо , визначено найбрудніші предмети, які щодня оточують людей. К рім цього, ми писали , чим корисна і небезпечна китайська кухня.

Реклама

Дивіться відео: ТОП-3 найбрудніших речей, які псують наше здоров'я