Сливовий пиріг з решіткою: рецепт від Джеймі Олівера

12 жовтня 2019, 12:00
Рецепт осіннього пирога з начинкою зі слив і мигдалю

Сезон слив почався в серпні і триватиме до пізньої осені. Ми радимо приготувати з цими плодами смачний і простий пиріг за рецептом знаменитого британського шефа Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Реклама

Перед тим, як розрізати пиріг, обов'язково дайте йому постояти протягом мінімум трьох годин. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.

Сливовий пиріг від Джеймі Олівера

Реклама

Час приготування:

  • 1 година 35 хвилин

Калорійність:

  • 321 ккал на 100 г

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 275 г борошна
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • 130 г вершкового масла
  • 3 середніх яєчних жовтки
  • Молоко
  • Цукрова пудра – для посипки

Для начинки:

  • 50 г пластівців мигдалю
  • 10 слив (1,3 кг)
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. меленого імбиру
  • 3 ст.л. кукурудзяної муки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, цукрову пудру і дрібку морської солі в миску кухонного комбайна.
  2. Додайте нарізане кубиками масло. Збивайте, поки суміш не почне нагадувати хлібні крихти.
  3. Влийте 2 яєчних жовтки разом з 60 мл крижаної води і збивайте, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  4. Викладіть тісто на чисту поверхню і обережно місіть його приблизно 30 секунд, поки воно не стане однорідним, при необхідності додайте трохи борошна.
  5. Розділіть його на дві частини, одна трохи більша за іншу. Загорніть в плівку і остудіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
  6. Розкачайте більший шматок тіста і викладіть його в форму для пирога розміром 23 см. Поставте в холодильник.
  7. Розкачайте тісто і розріжте його вісім довгих рівних смужок, кожна шириною близько 2,5 см.
  8. Для начинки підсмажте мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору. Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Великі розріжте на четвертинки.
  9. Наріжте масло, потім помістіть всі інгредієнти у велику миску і добре перемішайте.
  10. Викладіть фруктову суміш на нижній корж. Збийте залишився яєчний жовток з невеликою кількістю молока, а потім за допомогою його, щоб змастити краї тіста.
  11. Розкладіть смужки тіста у вигляді решітки на поверхні пирога. Красиво защипайте краї.
  12. Змастіть пиріг яйцем і посипте цукром. Надішліть в холодильник на півгодини.
  13. Розігрійте духовку до 200 ºC.
  14. Перекладіть пиріг на деко і запікайте в духовці протягом 20 хвилин, періодично перевіряючи і обертаючи, якщо він запікається нерівномірно.
  15. Зменшіть нагрів до 180 ºC і випікайте ще 20-30 хвилин, прикривши листом фольги, якщо тісто занадто швидко підрум'яниться.
  16. Вийміть пиріг з духовки, посипте цукром і дайте постояти мінімум три години перед подачею.

Як подавати сливовий пиріг

Розрізати пиріг на скибочки і подавати з морозивом або крем-фреш, якщо хочете.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з слив. "Сьогодні" також писали, як зробити вареники з сливовою начинкою.