Солодка отрута: яке морозиво не можна купувати в жодному разі

23 червня 2018, 14:33
Лікарі назвали небезпечний для здоров'я вид морозива

Морозиво. Фото: pixabay

Морозиво – це найпопулярніший десерт влітку , але аж ніяк не найбезпечніший для здоров'я . Нещодавно лікар – дієтолог Світлана Фус вже розповіла пронесподівану небезпеку морозива. Крім цього , експерти в сфері здорового харчування рекомендують дивитися не на ціну ласощі в, а на їх склад , а також безпеку і цілісність упаковки . На їхню думку , пошкоджена упаковка і неналежне зберігання може перетворити морозиво в отруту .

"Вода, яка стоїть із залишками морозива, однозначно є сприятливим середовищем для розвитку мікроорганізмів, які потрапляють туди просто з повітря", – відзначають фахівці.

В Україні морозиво за державними стандартами розділено на три види: 4733 – морозиво з молочними жирами, 4734 – плодово-ягідне морозиво і 4735 – морозиво, що містить рослинні жири. Корисним вважається 4733, де присутні рослинні жири, тільки молочні. Зазвичай морозиво зберігається 10-12 місяців, але сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких – два роки.

Експерти радять не купувати дешеве морозиво, адже воно з великим вмістом пальмової олії замість натурального молока. Плюс – в дешевому морозиві і дешеві, хімічні домішки, ароматизатори, барвники, стабілізатори смаку.

Високої якості морозиво – пломбір і вершкове, стверджують лікарі. Гірше – це так зване морозиво з комбінованим складом сировини, там може бути пальмова, кокосова олія, інші замінники.

Нагадаємо, раніше ми писали
 
про наймодніші тренди морозива. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що в Німеччині набирає популярність морозиво зі смаком овочів. А в Кореї повним ходом продають спеціальне морозиво від похмілля. Крім цього , ми розповідали , як приготувати пісне бананове морозиво з шоколадним соусом, горіхами, корицею і медом. 

Дивіться відео: як вибрати справжнє морозиво без хімії