Сібас в солі з розмарином: рецепт дня

6 жовтня 2019, 12:15
Рецепт сібаса в соляній шубі від Даші Малахової

Запікання в солі – це кращий спосіб приготування морської риби. Так вона завжди виходить дуже соковитою, а готувати її легко і швидко, навіть не потрібно чистити.

Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:

Реклама

Для цього рецепту не потрібна олія, риба запікається "у власному соку", за рахунок чого містить мінімум калорій. Єдиний нюанс – сіль обов'язково повинна бути великою, бажано морською.

Сібас в соляній шубі

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 випатраний сібас з лускою
  • 1 кг солі
  • 1 лимон
  • Кріп
  • Чебрець
  • Базилік
  • Розмарин
  • Перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
  2. Щільно зафаршувати травами і шматочками лимона.
  3. Вистелити дно дека папером для випікання.
  4. Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
  5. Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сібаса з соусом песто. "Сьогодні" також писали, як запекти сібаса з апельсинами і помідорами.