Запікання в солі – це кращий спосіб приготування морської риби. Так вона завжди виходить дуже соковитою, а готувати її легко і швидко, навіть не потрібно чистити.
Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:
Для цього рецепту не потрібна олія, риба запікається "у власному соку", за рахунок чого містить мінімум калорій. Єдиний нюанс – сіль обов'язково повинна бути великою, бажано морською.
Сібас в соляній шубі
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 випатраний сібас з лускою
- 1 кг солі
- 1 лимон
- Кріп
- Чебрець
- Базилік
- Розмарин
- Перець
Спосіб приготування:
- Рибу підсушити кухонним рушником. Поперчити, скропити соком лимона.
- Щільно зафаршувати травами і шматочками лимона.
- Вистелити дно дека папером для випікання.
- Насипати шар солі, викласти на неї рибу і зверху засипати сіллю, що залишилася. Добре скропити водою.
- Запікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 175 °С.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сібаса з соусом песто. "Сьогодні" також писали, як запекти сібаса з апельсинами і помідорами.